Publicerad den 26 May 2023
Malmö Skeppsbrons Rotaryklubb har delat ut sina årliga stipendier till två idrottsungdomar med funktionsnedsättning. Årets stipendiater heter Mimi Millbäck, 14 år från Malmö, och Finn Månsson, 12 år från Eslöv. Stipendiet är på vardera 5.000 kr. 
 
Från vänster: Mimi Millbäck, Kerstin Hardgren, president, och Finn Månsson. Foto: Åke Persson. 
Motiveringar:
 
Mimi Millbäck, 14 år. Mimi är aktiv inom FIFH:s rullstolsbasketsektion sedan några år tillbaka. Talangen är tydlig och i år har hon tagit steget upp till A-laget och har redan fått debutera i ligaspelet trots ung ålder Mimi har många goda egenskaper men det som utmärker henne mest är viljan att utvecklas, FIFH:aren är mycket träningsflitig. Här har vi en driven baskettalang som hela tiden blickar framåt och som aldrig ger upp. Ledare och lagkamrater spår en stor framtid inom sporten. 
 
Finn Månsson, 12 år. Finns stora passion i livet är FrameFotboll och fysisk aktivitet. Hans energi vid varje FrameFotbollsträning, viljan att bli bättre och att pusha sina lagkamrater gör honom till en viktig spelare för laget. Finns främsta egenskaper är att han aldrig viker ner sig, alltid har ett leende på läpparna och ständigt sprider positiv energi runt omkring sig. Vid sidan av FrameFotbollen är Finn aktiv i FIFH:s parasportskola Team Griffin där han varit verksam sedan två år tillbaka.