En underbar morgon med Malin Andersson
Denna morgon stod Malin Andersson framför oss och gav oss tänkvärda glimtar ur sin 18-åriga livsresa.
 
Bild: Jeanette Persson och Malin Andersson. Foto: Lillemor Darinder. 
 
Malin är en av årets stipendiater av Malmö Skeppsbrons stipendium till Sigrid Buchs minne, som varje år delas ut till ungdomar från FIFH (Föreningen Idrott för Funktionshindrade). 
 
Malin beskrev allt spännande som hennes liv består av, livligt sufflerad av mamma Jeanette Persson. Malin föddes med Downs syndrom och mamma Jeanette kände att världen rasade. Men inte så länge. Med kraft och envishet har familjen kämpat för att Malin ska få samma möjligheter som alla andra barn och ungdomar. 
 
Under tidiga barndomsår levde Malin med teckenspråk men har i dag fullgod språk-och talförmåga. Hon har gått ut årskurs 9 i grundskolan och med den bakgrunden vill Malin nu plugga till fotograf. Malin har många strängar på sin lyra. Främst är hon simmare tre gånger i veckan i FIFH med ett antal vunna svenska och internationella medaljer. Hon spelar teater, umgås med vänner, har pojkvän och lirar gitarr. Hon har föreläst för Riksdagsledamöter i Sverige om sina erfarenheter, talat i Svenska Handelskammaren i New York på engelska och haft en rad spännande och utvecklande praktikplatser. Hon har jobbat på Studentlitteratur, Erikshjälpen, COOP, Espresso House med flera.
 
Vår framtidsinriktade och charmiga stipendiat Malin gav oss prov på hur fantastiskt mycket kraft det finns i livet och hur viktigt det är att hela tiden gå vidare till nya äventyr.