Posted by Leif Rosenblad on dec 21, 2018
Vår egen präst, Margaretha Mjöfors, hälsade oss välkomna till S:t Nicolai kapell och 2018 års Julgudstjänst, som hållits i vår Rotary klubb sedan 1988. 
 
Bild: Torgny Hammarstrand, Margareta Mjöfors, David Hornvall, Bengt Jacobsson. Foto: Åke Persson. 
Margareta önskade oss alla välkomna och därefter sjöng vi psalm 103, ”Bered en väg för Herran”. Presidenten Torgny Hammarstrand läste ”Julevangeliet”, som avslutades med ” Så lyder det heliga evangeliet”. Härefter spelade Bengt en vacker Julmelodi med plats för kontemplation. Margaretha fortsatte att lägga ut texten kring att ljuset nu kommer tillbaka till vår jord. ” Kristus säger ”Jag är dagens ljus”. Detta firar vi ju med Vintersolståndet. Jesus föddes i Betlehem och dog år 33 e.Kr. Han var således född några år före tideräkningen. År 326 byggdes en kyrka här till minne av Jesu födelse och är den äldsta kyrkan i kristendomen. Vid denna tid bodde ca 300 personer i Betlehem. Jesus samt Josef och Maria började sina liv som flyktingar. Världen var vid denna tid lika hård som idag. Låt oss hoppas på en bättre framtid. 
 
”Jul, Jul, strålande Jul”, av David Hornvall med Bengt Jacobsson vid pianot och därefter sjöng vi psalmen 116, ”Nu tändas tusen Juleljus”. 
 
Efter välsignelsen och Fader Vår framförde David Hornvall, med sin vackra och fyllig basröst den sång som vi alla förknippar så starkt med Jul, nämligen Adolphe Adams ”Cantiqu de Noël”, eller som vi säger ” O Helga Natt”. Detta var ju också Jussi Björlings paradnummer. 
 
Efter gudstjänsten tågade vi upp till Kungasalongen, med inredning från tågfärjan S/S Konung Gustav V och tågfärjan S/S Drottning Victoria. Efter en god frukost och önskningar om en God jul och Ett gott nytt år av Presidenten Torgny, gick vi alla hem för att inleda Julhelgen.
 
”Bättre tända ett ljus än att fördöma mörkret”! 
 
God Jul och Gott Nytt År
önskar alla medlemmar i Malmö Skeppsbron Rotaryklubb