När corona-pandemin slog till förändrades verksamheten på CA Andersson, ett av Sveriges äldsta igångvarande tryckerier och baserat i Malmö. Ove Sterner, VD på CA Andersson, berättade på frukostmötet den 29 maj om hur pandemin påverkade företaget på ett sätt men också bidrog till att det utvecklades. 
 
 
Sjukvården skrek efter skyddsprodukter när utbrottet av Covid-19 kom. Bristen var skriande i hela Sverige. En av medarbetarna på CA Andersson föreslog en morgon i mars att företaget skulle kunna tillverka visir för sjukvården; ett inslag på TV om att man tillverkade ansiktsvisir av gamla OH-filmer hade gett idén. Och plastfilm fanns i lager på CA Andersson. I ett slag ställde företaget om produktionen. På bara en vecka utvecklade man en modell, en one-size-modell där kardborreband baktill reglerar storleken. Den första modellen hade ett band av papper, där man också kunde få sitt namn i tryck om man önskade.
 
Företaget skickade ut mejl till regionerna i Sverige på fredagen. Den första som nappade var Blekinge som svarade nästan omgående. Och beställde 1 miljon visir! Sedan har andra regioner följt efter. Och produktionstakten av visir har hela tiden ökat.
 
Modellen utvecklades och är nu helt och hållet i plast. Visiret är godkänt av Arbetsmiljöverket för tillfälligt tillhandahållande av personlig skyddsutrustning och det uppfyller de grundläggande hälso- och säkerhetskraven enligt MET5659. 
 
Ansiktsvisiren är engångsprodukter. De ska bara användas en gång, även om det går att tvätta av dem med sprit. 
 
I stället för att gå på sparlåga och permittera personal har företaget istället nyanställt nästan två hundra personer. Nu arbetar man i treskift, dygnet runt, för att kunna leverera skyddsutrustning till vården.