Publicerad av Nåcke Wallin den jul 05, 2019
Bild: Stolta stipendiaterna Elliot Hansen och Malin Andersson. I bakre raden Hans-Gunnar Andersson, Barbro Bent, Torgny Hammarstrand. Foto: Åke Persson. 
 
Simmaren Malin Andersson och el-hockeyspelaren Elliot Hansen är årets stipendiater till Malmö Skeppsbrons stipendier till minne av Sigrid Buch. Båda är aktiva idrottare inom FIFH. 
 
 
Simmaren Malin Andersson får stipendiet med motiveringen: ”läser på gymnasiet och är medlem i FIFH sedan flera år tillbaka. Glädjen till sin sport kännetecknar denna tjej och hennes träning är veckans självklara höjdpunkt. Styrkorna är flera men hennes ryggsim måste nämnas som det stora utropstecknet. Trots en ung ålder så sprudlar årets mottagare av en tydlig målmedvetenhet och en stor glädje till sin idrott. Hon älskar att tävla och senast på RM i Sundsvall så kom också den största framgången med ett silver och fyra brons. Det kommer mer från den här tjejen!” 
 
El-hockeyspelaren Elliot Hansen får stipendiet med motiveringen: ”älskar sin sport och missar sällan en träning. Han pluggar på högstadiet och spelar gärna datorspel och talar med sina vänner över Discord. Mottagarens främsta styrkor på idrottsplanen är att han inte tvekar en sekund över att gå in i de tuffa närkamperna, han spelar dessutom med hög fart och har bra bollkontroll. Han läser spelet väl vilket tydligt visar på god spelförståelse. Han sprider glädje till sina lagkamrater och vågar alltid säga vad han tycker. Trots ung ålder så vann hans lag turneringen "Slaget om Stockholm" 2016 och vi kan vara säkra på att det kommer mer i framtiden.” 
 
Med från FIFH, Föreningen idrott för handikappade, var även Henrik Larsson som är projektledare i rullstolsakademin. Henrik berättade att de nu har fått sina lokaler renoverade och att FIFH-hallen i år fyller 20 år. Fokus för hösten blir barnen samt att utbilda nya idrottsledare.