Borgarskolan
Sedan många år tillbaka har Malmö- Skeppsbron Rotaryklubb haft flera projekt och samarbeten tillsammans med Malmö Borgarskola. Skolan har drygt 1 200 elever och erbjuder gymnasieprogram inom ekonomi, naturvetenskap, samhällsvetenskap, hotell- och turism, handel- och administration samt International Baccalaureate. Såväl ett internationellt perspektiv som entreprenöriellt lärande präglar skolan.
 
Malmö Borgarskola har lång erfarenhet av att arbeta med Ung Företagsamhet. För ett par år sedan utsågs skolan till Sveriges bästa UF-skola. Eleverna tränas i entreprenörskap och får under ett läsår driva UF-företag från idé till avveckling. Utbildningskonceptet sätter många förmågor på prov. Eleverna måste använda de teoretiska kunskaperna från flera kurser i ett mer praktiskt sammanhang. Samtidigt utvecklas kreativitet, samarbete, eget ansvar och ungdomarna växer med sina uppgifter. Rådgivare från det lokala näringslivet knyts till varje företag. Detta medför ett stort mervärde både för elever och rådgivare.
 
Malmö-Skeppsbron Rotaryklubbs senaste projekt med Malmö Borgarskola är att medlemmar i klubben engagerat sig som rådgivare i UF-företag. Elever har besökt frukostmöte och där pitchat sina affärsidéer och samtidigt fått möjlighet att knyta kontakter med potentiella rådgivare. Denna verksamhet kommer att utvecklas ytterligare under det kommande året. 
 
 
Bild: Borgarskolans UF-projekt 2019 presenteras för klubben. Foto: Inger Lindstedt