Denna vecka tänker vi extra mycket på våra UF-företagare som tar studenten. Flera av oss klubbmedlemmar har under läsåret varit mentorer till elever på Malmö Borgarskola som valt att driva UF-företag under sitt sista gymnasieår. Eleverna ska starta upp, driva och avveckla ett företag under ett läsår men allt vad detta innebär. Här gäller det att behärska allt från att ha en kreativ idé till att upprätta en affärsplan, lägga en budget, bedriva marknadsföring, träffa inköps- och försäljningsavtal och sköta bokföring. När vårterminen går mot sitt slut ska företaget avvecklas.
 
Läsåret 2019/2020 har vi lärt känna ett härligt gäng UF-företagare vars affärsidéer var mycket spännande och intressanta. Ett företag drev en podd, ett annat sålde bivaxdukar, ett tillverkade juice av ratade frukter, ett skapade bagar av begagnade textilier och ett sålde märkesprodukter utan mellanhänder till fin-fina priser. Det var ett varierande utbud men alla hade ett uttalat miljötänk som en viktig och gemensam nämnare. 
 
Det har varit en sann glädje att få ta del av elevernas arbeten och att få bolla idéer och stötta dem under årets gång. Vi kan konstatera att framtiden ser ljus ut om dessa ungdomar får fortsätta att utvecklas till fullfjädrade entreprenörer och företagsledare. Vi önskar dem stort lycka till och säger GRATTIS TILL STUDENTEN!  
 
 
UF-företaget Bag in bags minsta lilla bag ”Stina” passade perfekt som förvaring till vår presidentkedja. 
 
Pia Bosdotter Olson/President för Malmö Skeppsbron Rotaryklubb